foto-o3znax8mZaterdag 18 juni was het dan zover, het uitje van het 3e. Om 4 uur moesten we in Toevershof aanwezig zijn. Rond half 5 vertrok de bus naar een onbekende bestemming. Na een half uurtje gereden te hebben, kwamen we aan bij ’t Wilgje Buitensporten in Buren. Nadat we welkom werden geheten en gescholen hebben voor een buitje, begon het programma.

Als eerste kregen we wat opwarmopdrachten die afgewerkt werden in tweetallen. Daarna werd de groep verdeeld in vier groepen. Er waren twee begeleiders en ieder nam twee groepen mee naar verschillende opdrachten.

Bij de eerste opdracht moest er met behulp van plankjes en samenwerking van eiland naar eiland gegaan worden, halverwege de eilandjes was er bak met water waar we ook over heen moesten. Na behoorlijk wat gepuzzel en discussie is iedereen droog aan de overkant gekomen. Daarna moest met de plankjes het cijfer 4 gevormd worden.

De tweede opdracht was een soort van stormbaan. Je moest klimmen en klauteren over touwen, balken en door drie tonnen heen kruipen. Je moest zo snel mogelijk aan het eind zijn. De eerste mocht de rest van de groep helpen. Best lastig voor mensen die niet zo lenig zijn, dus de nodige onderdelen werden overgeslagen.

De derde opdracht was katapultschieten met voetballen. Iedereen moest 2x keer schieten en daarna vangen op het weiland er tegenover, wat vol lag met koeienvlaaien. Het hoogste aantal vangballen had gewonnen. Dat weiland konden we bereiken met een vlot wat in de sloot lag. Niet iedereen is droog aan wal gekomen. De ballen die in de sloot belanden, moesten worden opgehaald met een kano.

De laatste opdracht was de Romeinense Strijdwagen. Die moesten we bouwen van ronde balken, die geknoopt moesten worden. Daarna moesten we 3 rondjes rennen met ieder rondje een nieuwe rijder. De ene groep was sneller dan andere.

Daarna volgde een gezellige en lekkere barbecue. Onder het genot van een drankje en hapje werd er ook muziek gedraaid. Om 11 uur was de avond afgelopen en keerde we voldaan huiswaarts.

Bij thuiskomst was de cafetaria nog geopend, waar we met z’n allen nog wat hebben gedronken tot in de late uurtjes.

Alle foto`s zijn te vinden via deze link

Bij deze wil ik iedereen bedanken, die zich op wat voor manier ingezet heeft voor het 3e dit seizoen.

Groetjes Job

 

Ga naar boven